Šareni vremeplov

Napisao:
rodakac

Jedna ideja bila je da rekonstruše zid. Drugi ideja je bila novi mural. Škola je glasala i mural je pobedio i tu bi priči mogao biti kraj. Ali nije. Pobednički tim srednje Umetničke škole za dizajn Bogdan Šuput, odlučio je da izađe u susret protivničkom timu i objedini ove dve ideje u jednu. Dobijena sredstva bila su dovoljna da se nabavi materijal za oslikavanje zida koji će, pored estetskog, biti i edukativnog karaktera.

„Ideja je bila izrada murala za školu i da napravimo koncept koji se sastoji od umetničkih pravaca kroz istoriju poznatih dela vajara i slikara i da se napravi neka dinamična skica koja bi ulepšala zid škole. Imali smo malih poteškoća jer je zid sa spoljašnje strane i vremenski uslovi nam nisu dozvoljavali da počnemo
sa oslikavanjem ranije. Materijal je nabavljen, skice su gotove, sad je potrebno da se ona prenese na zid i onda kećemo da radimo. Poboljšaćemo izgled škole, zid će doneti neku vedrinu i mlađi učenici će takođe moći na nauče nešto o istoriji. Dobro smo se uklopili u budžet, bilo je dovoljno novca,“ kaže Biljana Hajduković iz pobedničkog tima PREDVIŽNICI iz Umetničke škole.

Sem toga, OPENS kaže: ovo će biti super pozadina za vase IG fotke – pravac Umetnička škola!

Tags: